VI. Gigant Baits Baráti Bojlis Találkozó.

  
Ezúttal a nyár kellõs közepén, július 11-16-ig rendeztük meg a hatodik Gigant Baits Baráti Bojlis Találkozót, a Zalaszentmihályi Öreg-tavon. A célkitûzésünk semmit nem változott az évek során, legfõbb célunk, hogy népszerûsítsük a bojlis horgászatot, a halakkal való kíméletes bánásmódot, a fogd meg és ereszd vissza elvet. Közelebb hozzuk egymáshoz az ország neves pontyhorgászait, alkalmat teremtsünk a legújabb csalik, módszerek és technikák kipróbálására, tesztelésére.
 
A versenyünk egyedi szabályai is segítették a törekvéseimet. A legfõbb cél a legnagyobb ponty kifogása volt. A kifogott halakat nagyság szerint premizáltuk. Öt kiló alatt nem mérünk, 5-10 kg között a hal súlyát adtuk pontként, 10-15 kg között a másfélszeres súlyt, 15-20 kg között pedig a kétszeres súlyt adtuk pontként. Ezzel a szabállyal is a szelektív nagyhal horgászatot akartuk támogatni.
 
Kilenc csapat elhelyezésére volt lehetõségünk. Négy csapat a parton, míg öt a vízre behúzott pontonokon ütött tábort. Az öt napon áttartó horgászatot minden nap megszakítottuk 12-14 óra között. Ekkor lehetõség volt a szervezõk által készített meleg ebéd elfogyasztására, a tapasztalatok kicserélésére, a zuhanyzásra, pihenésre. A közös horgászélmények, a hasonló kihívásoknak való megfelelés teljesen összekovácsolta a mezõnyt. A résztvevõk szívesen megosztották csalizási módszereiket, etetési praktikáikat egymással, így valóban egy baráti hangulatú, vidám és nem utolsó sorban eredményes rendezvényt zárhattunk.
 
A bojlis horgászat népszerûsítéséhez nagyon sok támogatót is sikerült megnyernem. A Big Carp, B. Ricci, Carpmania, DT Baits, Max Carp, SBS Baits, King Baits, Silver Baits, Zadravecz Baits értékes ajándékokkal támogatta a rendezvényünket. Külön szeretném megemlíteni Kátai Robó forgatócsoportját, akik hûségesen követték a versenyünk minden eseményét.
 
 
De most lássuk részletesen a találkozó eseményeit! Kilenc csapat vágott neki a horgászatnak a hétfõi megnyitó és sorsolás után. Csapatonként hat-hat bottal lehetett horgászni, kimondottan csak bojlival lehetett csalizni. Értékes ajándéktárggyal jutalmaztuk a legnagyobb egyedsúlyú ponty kifogóját, valamint a három legmagasabb összpontszámot elérõ csapatot is.
 
 
 
Most lássuk a legszebb halakat és horgászukat, valamint az eredmény listát:
 
 
Legnagyobb ponty:      súlya: 15,08 kg.
                                   horgász: Benkucs András
                                   csapat: Carpacció Team
  
 
                                            
 
A verseny összesített fogási eredménye:
 
 
Helyezés
Csapat neve:
Csapattagok:
Végeredmény (kg):
Végeredmény (pont):
I.
Dt Blumen Team
Horváth László
Kovács Attila
196
201
II.
Carpaccio Team
Miklós Gábor
Benkucs András
130
150
III.
Max Carp Team
Stenger Ferenc Szidropulosz András
124
135
IV.
Gigant Baráti Kör
Kéri István
Kéri Márk
 
 
V.
Gigant Baráti Kör II.
Fodor Attila Varga Miklós
 
 
VI.
Szép-Laky Team
Szép Zoltán
Laky István
 
 
VII.
Lead Boys Team
Karacsi Zoltán Wágner Csaba
 
 
VIII.
Hobby Horgászbolt Team
Gajdácsi Richárd
Rubel Tamás
 
 
IX.
Carp Fanatic Team
Frushtuck Péter
Swarcz Ákos
 
 
 
 
 
     712