Sokkal nagyobb gondnak érzem, a FeHoVa kiállítás közelségét (elõzõ héten lezajlott), ami jócskán megossza a potenciális látogatók körét. Összehasonlítva a két rendezvényt bátran kijelenthetem, hogy a HIT csarnok sokkal kellemesebb, otthonosabb teret biztosít a rendezvénynek. A rendezés minden eleme, a kapcsolódó szolgáltatások (büfé, parkolás, díjtalan belépõ, tágas bemutató tér, jól elhatárolt eladótér, mellékhelyiségek) európai színvonalat képviselnek. Az idei évi rendezés is példaértékûre sikerült, köszönet érte a Stand-Art 98 kft-nek.
Az eladótérben a szokásos helyünkön kaptunk idén is standot. A pult mögött Haragó Tibor (Tite) barátommal fogadtuk az érdeklõdõket.

Rengeteg érdeklõdõvel sikerült elbeszélgetnünk. Egyesek megosztották velünk észrevételeiket a csalijainkkal kapcsolatban, valamint elmesélték élményeiket, nagy fogásaikat, mások különbözõ praktikák, módszerek trükkök, etetési stratégiák felöl kérdeztek.
A tavalyi évben hoztuk forgalomba a Gigamino Sushi termékcsaládot. Rövid idõ alatt rendkívül nagy népszerûségre tett szert ez a termékcsoport. A csalihoz hozzáadott aminósav és vitamin koncentrátum beváltotta a reményeinket. A látogatók kivétel nélkül megerõsítették a rendkívüli fogósságot.
Ezt a koncepciót szerettük volna továbbvinni az új Gigamino termékeknél. Három új, a hazai piacon egyedülálló fûszeres íz kompozícióval mutatkoztunk be. A Gigamino One egy édes-fûszeres, a Gigamino Two egy gyümölcsös-halas, a Gigamino Three pedig egy sós húsos-halas foghagymás ízesítésû. A termékek részletes bemutatását a következõ írásomban fogom megtenni.
A másik újdonságunk a Gigant Gigapellet család volt. Nagy figyelemmel kísérem Döme Gábor cikksorozatát, a pelletekrõl. Sajnos ezek csoportosításánál nem kellõ részletességgel járt el, hiszen kihagyta az egyedi gyártású, tészta alapú csalikat. Mi ilyet gyártunk. A bojligyártásban megszokott technológiával, formázva, kifõzve majd visszaszárítva a bojlihoz nagyon hasonló etetõ és csalizó anyagot kapunk. Mivel a tésztából egyedül a kötõanyagot hagyjuk ki, ezért ez a víz hõfokától függõen 2-4 óra alatt oldódik föl. Célszerû a bojlis etetés gerinceként felhasználni, mivel sokkal intenzívebb és gyorsabb a csalogató hatása, mint az azonos ízesítésõ golyóké. Nagy mérete biztosítja a nagyobb halak etetésen tartását. A horgászat során folyamatosan kioldódó íz és illat molekulák rendkívül agresszív csalogató hatást fejtenek ki, ami biztosítja a termék egyedülálló fogósságát.

 

Harmadik újdonságunk a Gigant Dip hordozóanyagának megváltoztatása. Az eddig alkalmazott alkohol bázis helyett idéntõl áttérünk a vízbázisú alapra, amit egy különleges növényi sûrítõanyaggal teszünk méz-szerûvé. Ez az alap nagyon jól ízesíthetõ, színezhetõ, sokkal természetesebb mint az elõzõ.

A kiállításon természetesen ezek az újdonságok testközelbõl is megtekinthetõk, kipróbálhatók voltak, a látogatók nem kis örömére. Az érdeklõdés intenzitását jól mutatja, hogy a kínálón bemutatott Giganimó bojlikból a két nap alatt 2,4 kg elfogyott, a látogatók "kóstolgatása" következtében. Remélem jövõre még több látogató megtiszteli a standunkat, addig  is görbüljön a bot, jó fogást kívánok mindenkinek!

Polgár Károly