Nagyon kellemes hangulatú, barátságos horgászversenyen vagyunk túl, amit a Móri Ezerjó horgásztavon rendezett meg a Silver Baits. A versenykiírás kimondottan pontyfogó kupaként, dobós horgászatot engedélyezett. Sajnos már kicsit elszoktam a dobós versenyektõl, és állandó csapattársam Tibor sem tudott velem tartani. Ennek ellenére, Rubel Tamás barátommal az oldalamon, nagyon sok kapást megélve, közel kétszáz kiló pontyot sikerült zsákmányolnunk. A neves mezõnyben ez a teljesítmény csak a 14. helyezésre volt elég, de remek szórakozást és nagyon sok új tapasztalatot, technikát, fejlesztési gondolatot ébresztett bennem. Az általunk használt, jól bevált húsos-foghagymás, fûszeres golyó ezúttal is bizonyított. Csapatunk különdíjban részesült, mint a legnagyobb átlagsúlyt elérõ csapat!

 
 
Legnagyobb halunk: 8,20 kg-os pikkelyes 
 
Mint a verseny során kiderült mi igazi „nagyhalas” bojlival készültünk, a mindenhol biztosan fogós Gigamino Three-vel, azaz a hármaskával. Ennek nem is a fûszeres íze volt szokatlan ebben a mezõnyben, hanem a 21 mm-es nagysága. A körülöttünk lévõ csapatoknál szinte mindenhol 12-14 mm-es bojlik voltak elõkészítve a horgászatra, csalizásra.
 
 
Csapatunk két szép pikkelyessel
 
A verseny eseményeinek részletes leírása helyett csak néhány általános észrevételt, gondolatot szeretnék veletek megosztani a horgászattal kapcsolatban, valamint pár fotóval bemutatni ezt a páratlan lehetõségekkel bíró horgászparadicsomot.
 
 
A mi szektorunk, az M szektor ami a tónak a móri ága.
 
A versenykiírás szerint a Maconkai verseny szabályaihoz nagyon hasonló pontyfogó kupát terveztek el a szervezõk, ami a kivételes fogási eredmények alapján maradéktalanul teljesült is! A közvetlen szomszédságunkban több, nagyon jól felkészült csapat horgászott. Balról a szegedi B-Richie Team, jobbról az SBS Szi-Ko Team, valamint a K-Karp Team. Mindhárom csapat készséggel és rendkívül önzetlenül segítette a horgászatunkat, több praktikus fogást, trükköt, technikát mutattak, hogy eredményesebbek lehessünk. Ezúton szeretném megköszönni a segítségüket.
 
 
Tamás néhány szebb hallal.
 
 
 
Gyõztes csapat, a Pontybarátok Team: Scheibelhoffer Zsolt és Horváth János