Jó-e a Maximusz bojli?? Nem jó, szenzációs!

Na de ne szaladjak ennyire előre. A gigantikus történetünket még a tavalyi év végével kellene kezdenem! Csabi barátom, versenytársam vásárolt egy stéget a Hatvani Beton tavon! 2013 decemberében megnéztük az eladó területet, magát a tavat, a környezetét. Nagyon kellemes részen találtuk a rozoga, rég nem használt stéget. A víz látványa. a fák hóval fedett lombja, a hatalmas enyhén hullámzó vízterület azonnal a rabjává tett minket. Sokat hallottunk a víz szörnyeiről.

Sokat olvastam a praktikákról, beszámolók számos írások reklámozták a víz bő halállományát! Tudtam, hogy csaltak horogra rengeteg 20+-os, 25+-os de még akadt horgon 30-as ponty is! Mégis csekély kétségem volt, megmagyarázhatatlan érzés, hogy nem biztos, hogy ez lesz a befutó víz, hogy itt igazi gigantikus horgászatokat fogunk végezni!

Minden kételyem, rossz érzésem ellenére támogattam Csabi barátom lelkesedését, segítettem neki az új stég építésében.

Bojlis stég Hatvan

Április végén egy hetes túrával terveztük az első hatvani horgászatot. Sajnos nem tudtam a munkám miatt részt venni az egész heti horgászaton, de hétvégére azért sikerült lemennem, lemennünk Csabihoz! Kisebb gigant találkozó alakult a tervezett horgászatból. Pár napra csatlakoztak hozzánk barátaink Polgár Karcsi a Gigant Baits motorja, feltalálója, gyártója, mindenese, és Kéri Pisti az állványok császára, elektródák Góliátja.

Bojli Tőponty Hatvanban

Csabi már napok óta szórta etette a helyet. Több szép példányt tudott már fényképezőgép elé emelni, de a várva várt igazi 20 fölötti még nem tisztelte meg! Karcsiék a mellettünk lévő stégre táboroztak. Kizárólag a Five bojlival etettek, csaliztak. Behúzás után egy órával máris pittyogott Karcsi jelzője, rohamosan recsegett az orsója fékje. Pillanatok alatt elvitt jó ötven méter zsinórt, nagyon nagy energiával húzta a botot, fárasztotta a horgászt, Szákolás után mérlegre téve láttuk, hogy egy nagyon kedves ötkilós töves csinált ekkora ramazúrit. Kapás, kapást követett, a botokon szinte folyamatosan fárasztás zajlott, de még az igazi nagy nem kecsegtetett minket. Pár nap hamar elmúlt a tó kisebb példányait fogdosva! vasárnap tábort bontottunk, csak Csabi maradt még egy-két napot.

Bojlis peca Hatvan

Hétfőn este csörgött a telefonom, Csabi barátom hívott:- "Tesókám!!!!! Megjött!!!! 19,30kg!!!" Hihetetlen öröm áradt a hangjából, igazi lámpalázas zihálás, igazi bojlis horgászhoz méltó öröm! Pillanatok alatt híre ment a Gigantos csapatunk között....

19,30 kg-os ponty Gigant bojlira

Már az este eldöntöttük Karcsival, hogy szerdán visszamegyünk, és vasárnap reggelig vallatjuk a vizet!

Szerdán már reggel a parton voltam, gyorsan tábort vertem. Karcsi csak később érkezett. neki azért Pécsről nem kevés az út. Kémleltem a vizet, torkomban a szívemmel tudtam ott van benne álmaim, álmaink hala, és arra vár, hogy megfogjuk! Táborral elkészülve, vakartam a fejem, mi lenne itt a legjobb módszer. Gondoltam a Five bojlit meghagyom ugyanúgy Karcsinak. Four, és a Three bojli mellett döntöttem. Egyszerű szereléket választottam (ahogy szoktam) 1 kiló enyhén dippelt bojlit öntöttem a Twin Carpos etetőhajóba, horgom mellé 2 szem bojlit lógatva irányítottam a kiszemelt helyre. Másik botomat ugyanígy más ízesítésű bojlival. Közben megérkezett Karcsi is. természetesen gyorsan szerelt és már húzta is a kedvenc Five bojliját.

Vártuk a nagyot, vártuk az áhított óriást. Ismét Karcsi kezdte a halfogást, enyhe csalódással ismét a kisebb 4-5 kilós halakat szedegette. A botjaim nem dolgoztak, jelzőim hallgattak. Az ember ilyenkor azon gondolkodik hol a hiba, kiben miben van a megodás! Míg én a sebeimet nyalogatva sajnáltattam magam a parton Gigantos barátom szedte az úgynevezett konyhapontyokat sorba.

Két napig ültem a megoldást kutatva (five csalit már csak azért se rakok föl) kutattam a csalijaink között, de már az összes halas aminós bojlit végigcsaliztam. Vegyes érzelmekkel néztem a maximusz epres és a maximusz banános bojlinkat. Mit veszthetek alapon felcsaliztam, egyik botomra az egyiket a másikra a másikat, teljesen más helyre húztam a már említett kiváló etetőhajóval (köszönjük Zsolti). Kedves olvasóm, kedves horgásztársaim, ami történt felfoghatatlan a mai napig! (Ilyenkor mondjuk,:- ha nem vagyok ott nem hiszem el!!)

Bojlizás Hatvanban 12+ ponty

Kezdett esteledni mire a csalikat. etetésemet megcsináltam vízbe juttattam (Karcsinak persze volt bőven kapása a kisebbek közül fogdosott bőven). Maximálisan jó hangulatban, nagyon szép tájon, nagyon szép időben vártam a jelzőm hangját. Már a sátorban feküdtünk mikor irdatlan erősen jelzett a jelzőm. Futottam a botom végéhez, ráemeltem a botra ami azonnal közvetítette a nem kis energiával küzdő ellenfelem erejét! Zihálva, vigyorogva vettem fel a kesztyűt és próbáltam magam felé fordítani, megszákolni, a kezemben akartam érezni. Szákolás után a mérleg számlálója 12,30kilógramot mutatott. Megtört a jég, végre megjött hozzám is a hal! Elkezdtem nagyon bízni a csalimban a stratégiában. Egész éjszaka szólt a jelzőm, recsegett a botom, fárasztottak a nagyobb, és nagyobb példányok. Reggelre szinte teljesen megállt a haldömpingem. Nagyon örültem, hogy 12,30 kilózol 16,30 kilóig jöttek a halak. Karcsinak ugyancsak a kisebbek jutottak szép számmal, fogott gyönyörű spanyol-pikkelyes 6 kilósat. rengeteg 4-5 kilós tükröst és tövest.

Spanyol pikkelyes ponty bojlival 6kg

Nem változtattam. Maradtam a már kiforrt maximusz banán bojlimnál, és az epres bojlinál. Egyik boton ez a másikon az! Ismét ránk sötétedett (hangulat a megszokott fantasztikus fokon szárnyalt) ismét forgatókönyv szerűen jött a hal. Éjjel 3 óra körül már majdnem az álmainkat látva, hihetetlen robbanásszerű húzás jelentkezett a banános botomon. Nem gondolkodva rohantam a bothoz. Levettem az állványról. ráfogtam a dobra. de nem akart megállni. Húzása leírhatatlan.....(kívánom mindenki élje át), próbáltam magam felé fordítani, több kevesebb sikerrel pár méter zsinórt visszanyerni. Borzasztó energikus húzással jelezte, hogy nem adja könnyen magát. Nehézkesen remegő lábakkal lassan húztam a part felé. A stégen állva rezzenéstelenül figyelték a küzdelmet jó-barátaim! Mikor a parthoz közeledve megpillantottuk, nem hittünk a szemünknek. Karcsi csak annyit mondott: Jézus ez egy szörny, ez kiveszed megesz minket! Csabinak sikerült megszákolnia!! Nem tudom mit éreztem, talán mint mikor az ember igazán boldog. és égre nézve elcsordít egy könnycseppet, ráébred. hogy van értelme élni!

22,7 Kg Gigant bojli maximusz

Matracra fektetve, szépen látszott a teljesen tökéletes akadás a hatalmas kagylórágó szájában a két szem banános maximusz! Letérdeltem mellé, simogattam és locsolgattam. Mérlegre akasztottuk, a számlálót lesve nem hittünk a szemünknek! 22,70 kilogramm! Szinte egyszerre öleltek meg barátaim, örömmel fényképeztek, és mosolyogva mormogták, hogy hát igen ezért jöttünk! Rettenetes boldog voltam, örömmel engedtem vissza, élmény volt nézni ahogy a fejlámpánk fényében méltóságteljesen elúszik. Azonnal bontottunk egy pezsgőt (jól meg lettem locsolva vele) koccintva Karcsi barátom büszkén csak annyit mondott: - Most te vagy a Gigant Baits csúcstartója!

Bojlis peca Hatvan 22,70kg Ponty

Reggelig még Karcsi fogott egy 13 kilós bajszost. Csabinak sajnos nem jött az éjszaka hal, de nagyon jól érezte magát. Reggel pakolásba kezdtünk, délelőtt már úton voltunk hazafelé. Szomorúan, mégis vidáman hagytuk el a tavat, tudtuk nem utolsó alkalom volt, hogy vallatjuk, nem utolsó óriás szörnyet vettem, vettük ki belőle.

Nagyon csodálatos lett a horgászatunk, nagyon nagy élményeket szereztünk! Kedves horgásztársaim...a legfontosabb a horgászatban innentől fogva számomra. Nem jól írom:- legfontosabb az életben:- bízzatok magatokban a csalikban a tudásotokban. Nem lesz olyan, hogy nem eszik a hal, nem lesz olyan, hogy ez nem jó víz! Bátran csalizzatok, etessetek a maximusz bojlival..............legalább ekkora élményt, ekkora halat kívánok mindenkinek!

Barátaimnak külön köszönöm ezt a jó pár napot, Polgár Karcsi barátomnak meg a termékeket, és azt, hogy végre tudtunk együtt horgászni!

Csabinak nem lehetek elég hálás az élményekért. Ma már tudom, hogy jó döntése volt ezen a vízen stéget vennie!

Sok sikert kívánok mindenkinek!!! Ne felejtsük a maximusz nem jó hanem - SZENZÁCIÓS!!!!

Antal Péter Gigant Baits.