Szerda este értem ki munka után,ahol már Jancsi és Laci barátom üdvözölt egy velcome drinkkel (Jancsi isteni körte pálinkája). Erre a napra a kipakoláson és egy alapos etetésen kívül mást nem terveztem. V+acsora közben beszélgettünk a kilátásokról, illetve mivel Laciék már hétfő óta kint voltak az addigi tapasztalataikat osztották meg velem. Ezek a beszélgetések nagyon fontosak, mivel mind hárman más technikával üldözzük a holtág lakóit, Laci a feederezés, Jancsi pedig a hagyományos fenekezést részesíti előnyben, még Jómagam a hajszál előkés módszerrel próbálom 1 fénykép erejéig a matracomra csábítani az öreg pontyokat.

Másnap reggel helyeztem be a két szerelékemet, amelyekre dupla húszas ice, illetve az általam még nem próbált sushi került kikönnyítve. Az ice-ra azért esett a választás mert ez már többször bizonyított nekem (még nyáron is)a sushit pedig szerettem volna kipróbálni. Fantasztikusan indult, még nem volt bent 1 órája a szerelék amikor elfüstölt a dupla ice, majd 20 perc után a matracon pihegett egy 13,58-as igazi atkai őslakó. Ilyen kezdésről álmodni sem mertem, bár fotózás közben azért viszont láttam az előző este beszórt bojli emésztett változatát. Igen ez működik gondoltam,bár akkor még nem tudhattam, hogy a túra első és egyben utolsó kapása, illetve hala volt.

Baksza Zsolt 13,58kg ponty-bojli

 

Ami ezután következett az maga volt a pokol, olyan törpeharcsa invázió kezdődött amilyet ezen a helyen 10-11 méteres vízen még nem tapasztaltam. Gyakorlatilag lehetetlenné tették a horgászatot. Körbe járva a szomszéd horgászokat szintén tanácstalanok voltak, pedig az atom biztos törpe elleni bojli is gyakorlatilag 1 óra alatt a hasukban végezte.....

Vasárnap aztán kicsit szomorkásan kezdtem a pakolást, mert hát bármit is próbáltam nem vezetett eredményre...Azóta ismét rengeteg cikket olvastam el a törpékről, de rájöttem ha éhesek gyakorlatilag, és teszem hozzá sajnos most már mindent fel falnak ami útjukba kerül. De nem adjuk fel mert ettől is szép ez sport.

Üdv: Baksza zsolt