Késõ öszi pecát terveztem a Nemesnádudvardi Tõzeges tavon a barátaimmal, szeptember 21-23 ig. A kapitális tokhalak kifogását tûztük ki ismét fõ célként, de azért titkon reméltem, hogy a pontyok sem fognak cserben hagyni. A szokásos dupla halas csalimmal készültem, a Gigamino Five bojlival. Természetesen a horogra Doubli csalit fûztem, két szemet keresztben elrendezve.

 

 

István ébredése a hajnali nap elsõ sugaránál.

Az idõjárás nagyon kegyes volt hozzánk, enyhe frontátvonulás után kellemes napsütéses vénasszonyok nyarára jellemzõ idõ volt. A négyes és az ötös helyet foglaltuk el. Miki a négyesen, jómagam Istvánnal az ötösön. A tavasszal elkészült 4 db. faház a helyek mellé, ami nagyszerû védelmet nyújt az idõjárás viszontagságaitól. A képen a mi házacskánk látható. A két bojliságy mellé még a sziesztakályha, valamint egy kis asztal is kényelmesen befért. Köszönet érte a tógazdának!

Megérkezésünk után hamar jelentkeztek az elsõ kapások. A meder közepére tett dupla halas csalimat maszatolós kapással vette fel az elsõ tokhal. Kemény akasztást követõen csónakkal indultunk a nyomába. A harmadik kirohanását követõen sajnos megkönnyebbült a pecám, kiakadt a horgom. A peches kezdés ellenére szívet melengetõ volt a rég elfeledett vadság, amit ezek a halak produkálnak!

 

István elsõ potykája 8,70 kg.

Persze István sem tétlenkedett, ráadásul sokkal szerencsésebbnek bizonyult nálam, sorra fogdosta a 7-8 kg-os potyeszokat. Az eddigi tapasztalataink alapján az éjszakák sokkal nyugodtabbak voltak a nappaloknál, ezért a sötét beállta után már nem nagyon reméltünk kapást. Ez az õszi hétvége rendesen megcáfolta a tézisünket. Sokkal nagyobb aktivitást mutattak a halak a sötétedés után. Ráadásul nem csak a pontyok, hanem a tokhalak és az amúrok is! Nem tévedés, a dupla halas csalimra sorra érkeztek a szebbnél szebb amúrok! Én hármat zsákmányoltam, Miklós kettõt.

 

Miklós amúrjai a reggeli fotózáson (9,60 és 13,40 kg)

Másik különlegesség, hogy a tokhalak is felvették a csalit a vaksötét éjszakában. Jó néhány kapást tudtunk kicsikarni. A leginkább inaktív halfajta a ponty volt. Sajnos ezen a hétvégén belõlük fogtuk a legkevesebbet és a legkisebb egyedsúlyt is õk adták.

 

Azért jöttek szépséges potyeszok is, de a 10 kilós határt most nem sikerült átlépnünk.

Miklós egyik tokhala a hatból! Gyakorlatilag a tó összes tokhalát sikerült megakasztanunk.

Vidám kis csapatunk

Gigamino Five Doublival csalizok , mellette a keszegek által "lerágott", elkoptatott csali, melyet le akartam cserélni.

Egy fehér tok kifogásának az élménye nekem is megadatott! Köszi Miki.

Lenyugvó nap búcsúzik a botjaimtól

Nagyon kellemes és tanulságos hétvégét horgászhattunk végig. Minden kedves sprttársamnak ajánlani tudom ezt a remek horgászvizet, nem fogtok csalódni!

Külön szeretném megköszönni a tógazdának Talabér Krisztiánnak, hogy vendégszeretetével és barátségával ismét egy felejthetetlen kalanddal ajándékozott meg minket!