„Sikeresen” túlvagyunk a Deseda tavon megrendezett Imperiál Baits kupán. A verseny nem múlt el tanulságok nélkül, ezekbõl szeretnék néhányat közreadni.

 
Talán a legfontosabb, hogy a Deseda tó és az ott horgászó egyesületi tagok méltán kivívták a versenyen résztvevõk bizalmát és szeretetét, annak ellenére, hogy a rendkívüli meleg idõjárás nem kedvezett igazán a halfogásnak. A rendezésben résztvevõ egyesületi tagok a helyismeretükbõl adódó tapasztalataikkal nagy segítséget adtak a horgászathoz. Jó szándékú, megértõ és készséges horgásztársaknak bizonyultak! A tó pedig káprázatos!

 

 Szivárvány a baljós horgászhelyünk felett

 Horgászhelyünk a 13-as számmal jelölt  Répási öböl bejárata, az újonnan épített gyaloghíddal.

Az öböl távolba veszõ vége. Sajnos ebbõl mi csak nagyon kicsi területet horgászhettunk, mivel a mellettünk horgászó csapatnak volt a nagy része biztosítva. 

 

Az általunk horgászott Répási öböl egy csendes kis oázis volt néhány frekventáltabb horgászhelyhez képest. Sajnos a versenyen már mérlegelhetõ, 5 kg feletti pontyok most elkerülték ezt a helyet, de 2-3 kiló közötti pontyokból minden nap horogra tudtunk csalni 3-4 darabot. Egyetlen mérlegelhetõ halunk volt, mégpedig a legelsõ kifogott pontyunk, ami kicsit meghaladta a súlyhatárt.

Az elsõ és sajnos egyetlen öt kilónál nagyobb pontyunk 

 Második éjjel megjött az "aranyhal" is, de a kívánságunk ezúttal nem tudot beteljesedni

 Takaros kis pontyokat fogtunk, két szem Doublival! Rajtuk kívül még sok dévér és egy kárász is rajtavesztett néhány pillanatig.

 Verseny végére megjött a segítségem, Lilla lányom.

 Közösen fogtunk az utolsó éjszakán három pontyot.

 A gyönyörû környezet és a kellemes idõ könnyen feledtedte a gyengébb halfogást. A szomszéd csapatok sportszerû és baráti hozzáállása pedig azt a rengeteg idegeskedést, amit a Szervezõk okoztak a következetlen és kimondottan szakszerûtlen lebonyolítással! A részletekbe talán nem is kell belemennem, minden versenyzõ a saját bõrén érezhette, azonban teljességgel elfogadhatatlan és sértõ, hogy a teljes mezõnybõl csak két csapat (persze az egyik a miénk volt)  kapott 25 kg-os súlybüntetést! Holott a rendezõk szeme láttára és tudtával is számtalan, a szabályzatban elõzetesen közzétett kihágás is elõfordult!

Talán attól féltek a T. Rendezõk, hogy a szabályok következetes betartása mellett, a valós büntetések kiosztása után, nem marad feljegyezhetõ mennyiségû hal a végelszámolásnál?!

Legfontosabb tanulság, hogy a Deseda tározó adta lehetõségeket nem szabad összehasonlítani a tavon rendezett verseny tapasztalataival!  A Deseda kíváló és egyedülálló horgászvíz, remek pálya a kihívásokat keresõ bojlis horgásztársaimnak, az Imperiál Baits Kupa pedig pont olyan, amilyenné a szervezõik teszik.