Tite és Zoli pénteken lementek a tóhoz, ahol már kész lékek vártak rájuk. Birki András  a hét elejétõl horgászott, aznap fejezte be a sikeres pecáját. Jól feletetett lékek várták a társaimat. Nem is maradt el az eredmény. A délután még esemény nélkül telt, de az éjszaka meghozta a pontyok kapókedvét. Négy pontyot zsákmányoltak, 4-9 kilósig. A legszebb tükröst le is kötötték az egyik használaton kívüli lékbe.

Szombat délelõtt értem a tóhoz, ahol már vártak a többiek. Elmesélték az éjszakai kalandokat, majd lefényképeztük a lekötött halat halat.

Zoli állványa a pecáival.

A meleg idõ miatt tiszta víz volt a jég teteje, alig látszik a lék.

Az éjszaka legnagyobb pontya 9 kilós

Szép zömök tükrös

Vissza a vízbe!

Sajnos a nappali idõszak teljesen kapástalanul telt, ráadásul a szokatlanul erõs felmelegedés egyre aggasztóbbá tette a jég állapotát. Kíváncsiságból nem a már feletetett lékeket használtam, hanem mindkét szerelékemnek készítettem 1-1 új léket.  

 A jég 10-12 cm vastag volt, azonban eléggé puhának tûnt. A pontyos lékhez egy orosz lékfútót és egy régi rókafarkú fûrészt használtam. A sarkokon, valamint az oldalak mentén több fúrást is készítettem, amiket összenyitottam a fûrésszel. Meglepetésemre elég könnyen ment a dolog, 10 perc alatt kész volt mindkét lék. Persze nem volt olyan szép mint a láncfûrésszel vágott, de megfelelõnek tûnt. Az etetést is nagyon leegyszerûsítettem, mivel csak néhány szem Gigamino Ice bojlit dobáltam be a vízbe, amiket elõzõleg késsel félbevágtam. Kíváncsi voltam, hogy a teljesen szûz helyen milyen eredményt lehet elérni pusztán fél marék bojlival. A választ az éjszaka adta meg!

 Hajnal a fefagyott tavon

Minimál felszerelés, a legfontosabb a jó csaliválasztás!

Kezdõdik a harc!

Sajnos kiakadt a ponty szájából a horog, pedig nagyon szépnek tûnt! A kristálytiszta vízben még a jég alatt is jól láttuk a sziluettjét.

A második szerelésen is kapás volt. Ennél azonban már kézzel fárasztom a halat, talán így óvatosabban tudom kivezetni.

Rövit tusakodás után már a lék széléig fel tudom húzni.

Néhány korty levegõ, és engedelmesen hagyja magát a matracra fektetni.

Helyes kis pikkelyes, a hajnali napsütésben.

Ilyen egyszerû az összepakolás!

 Viszontlátásra! Próbáljátok ki Ti is!