Két éjszakára sikerült leugranom az Öreg tóra, Varga Miki barátommal. Sajnos a rendkívüli csapadékos idõjárás tovább duzzasztotta a tó vízszintjét. A bejáróút helyett egy csatorna képe fogadott, amin csak kevesen vállalták volna a bejutást. egy csapaton kívül, nem is horgászott más a tavon.

A kikötõnél táborozó fiúk kizárólag ragadozó halra horgásztak, ezért nem zavarta õket, a bojlis szerelékeink. A készségeinket az újonnan kialakított 1/a helyen vetettük be. Itt egy nagyon kényelmes stéget épített a tógazda, valamint a parton egy "cirkuszkocsi" biztosította a kényelmünket. Annak ellenére, hogy kicsit meg volt süllyedve, rendkívül kellemes hálóhelynek bizonyult.

Délutánra kialakítottuk az etetéseinket. Miki a nádfalhoz közel, az akadók környékére, a sekélyebb vízben, én a nyílt vizen a mélyben pecáztam. Sajnos az éjszaka viszonylag csendesen telt, mindkettõnknek egy-egy kapása volt. a halak 5-6 kilós tükrösök voltak.

Másnap új hely keresését határoztam el. Még távolabb, a meder közepébe akartam új etetést csinálni. A helykeresés során, az egyenletessen sík mederben felfedeztem egy 40 cm mély medertörést. Mikor alaposabban körbetapogattam kiderült, hogy egy pár négyzetméter felületû gödörre leltem. Ebbe a gödörbe szórtam pár marék Ice bojlit, valamint ide tettem a kapástalan szerelékemet.

Estére kényelembe helyeztük magunkat a cirkuszkocsiba, megvacsoráztunk, majd elkezdtük nézni az X-faktort. Az elsõ szám közbem felsírt a kapásjelzõm. Ráadásul olyan intenzíven, hogy egy pillanatig sem állt meg a kiérkezésünkig. Hamar csónakba szálltunk és követtük a halat, amit késõbb sikerrel ki is szákoltunk. Persze, hogy az új etetésrõl, a gödörbõl jött a 8 kilós potyesz. Az éjszaka további része is izgalmasan telt, gyakorlatilag két óránként újabb és újabb hal jelentkezett a gödörbõl. A másik botomon még kapás sem volt.

Miki is kivette a részét a halfogásból, a legmélyebb vízben lévõ etetésén három pontyot sikerült megszákolnunk, amelyekbõl a legnagyobbat el is tettünk a reggeli fotózásra.

Reggel öt halat tarthattunk a kamera lencséje elé. A legnagyobb 15,60 kg, a második 12,50 kg-os volt. De a többiek is alig maradtak el a 10 kilótól.

Ismét egy felejthetetlen horgászattal ajándékozott meg az Öreg tó. A halak vadsága és szépsége mind a mai napig ámulatba ejt, amivel nem lehet betelni! Hasonló fantasztikus élményeket és horgászatot kívánok minden kedves olvasónak!