A Találkozón kilenc csapat indult versenyzőként, valamint a saját csapatom, versenyen kívül.

Elképzelésem szerint az utolsó horgászhely, azaz a IX. hely után, a kisvíz irányából próbáltuk lezárni a versenypályát, ezzel kissé csökkenteni a szélsõ pálya esélyét. A törekvésem csak részben vált be, a leghátsó helyen horgászó Pámer-Gyurecskó kettõs verhetetlennek bizonyult, kiegyensúlyozott és fegyelmezett horgászattal, toronymagasan megelõzte a többieket. A résztvevõ csapatok és az elért fogások az alábbi táblázatban olvashatók:

 

 

 

Horgászhely száma:

Csapat neve:

Csapattagok:

Végeredmény (kg):

Helyezés

1.

Geri Carp Team

Gerencsér Gábor  Gerencsér István

5,39

IX.

2.

Big Carp Team

Szentpéteri Tibor     Kovács Ferenc

22,6

VII.

3.

Carp Fix Team

Fehérvári Gábor       Erdei Norbert

24,01

VI.

4.

Gigamino Sushi Team

Haragó Tibor     Snieder Zsolt

38,9

IV.

5.

Haldorado Team

Ladányi Tamás     Kracsál Ferenc

51,09

III.

6.

Pelczer Team

Siba Zsolt                 Kiss Balázs

18,87

VIII.

7.

Kkarp Team

Király Attila        Feri Sándor

91,13

II.

8.

Silver Baits Team

Gerencsér Géza Kovács István

33,73

V.

9.

Pámer-Gyurecskó Team

Pámer László  Gyurecskó Tamás

237,84

I.

10.

Gigant Team

Polgár Károly     Glück Norbert

244,56

versenyen kívül

A Találkozó alatt sikerült néhány jobb felvételt készítenem, ezek a galériában megtekinthetõk, amelyikhez volna megjegyzésem, azokat itt közreadom:

Glück Norbi csapattársam, Pámer Laci bácsival. Igyekeztünk lefogni el?lük a halat, de a remek csalizással, valamint a kifinomult technikájukkal szemben nem volt sok esélyünk. Itt szeretnék köszönetet mondani Laci bácsinak az önzetlen segítségéért és tanácsaiér, valamint az értékes tapasztalataiért amit megosztott mindannyiunkkal.

Ez a három 9-10 kiló közötti hal egy órán belül vette föl az általunk gyártott Gigamino Sushi bojlit.

Az akadó közelsége miatt a kapás után azonnal meg kellett fordítani a halat, különben elveszett. Gyurecskó Tomi látványos mozdulatokkal kormányozta a potyeszeket.
A harmadik este után a Kkarposoknak is beindult a pálya. Király Attila és Feri Sanyi boldogan fotozkodnak a remek halakkal.

Majdnem a legnagyobb hal, amit Siba Zsolti és Kiss Balázs a partra kormányzott. Személyükben igazi sportembereket, és nagyszerû horgászokat ismerhettem meg.

Ladányi Tominak és Kracsál Ferinek is kijutott a jóból. Remek versenyzést, ügyes horgászatot mutattak be. Tamásban egy igen alapos és komoly horgászt tisztelhetünk. A felkészülés keretében, a mezõnybõl tudtommal egyedüliként személyesen is felkereste a tavat. A verseny elött másfél héttel, csónakkal és leszúró karóval körbejárta az egész tavat, feltérképezte a medret. Majd másnap néhány órára le is ült egy kis pecára. Elmondása szerint pár óra alatt 22 db. pontyot fogott 6-12 kg súlyban. Ez a remek fogás vérmes reményekre adott alapot.

 

Saját csapatomként, kedves barátaim, Haragó Tibor (Tite) és Snieder Zsolt (Golyó) rendkívül szimpatikus és szakértõ horgászattal a IV. helyezést tudták megszerezni. A tó elsõ felében lévõ horgászhelyük nagyon nehézzé tette a halfogást, mivel a halak csak a szélvizen tartózkodtak. Két nap hasztalan kísérletezés után közvetlenül a part mellõl, a bedölt fák és akadók mögül kellett kibányászni a halakat. Rendkívül nehéz körülmények között, folyamatos elakadások és szakításokkal kísérve.

A versenyen minden csapat kapott 30 kg silókukoricát. Ennek alkalmazása azonban kétélû fegyvernek bizonyult. A hirtelen felmelegedõ víz megmozdította az amúrokat, akik az áprilisi idõpont ellenére is nagy vehemenciával táplálkoztak. A 10-12 kg-os példányok nagy számban jelentkeztek, elzavarva a környékrõl az összes pontyot.

Mivel mi versenyen kívül indultunk, a kisvíz irányába volt lehetõségünk harcsázni is. Fényes nappal is állandósult a hatcsarablás a partok mentén, mivel a keszegek épp elkezdtek ívni. A Norbi már az elsõ napon csónakkal bement pergetni, aminek az eredményeként egy szép 8 kg-os példányt sikerült akasztania. Ejszakánként felszíni úszós módszerrel kergettük a harcsákat. Minden éjjel volt 3-5 kapásunk botonként. A legszebb egy 15 kg-os példány volt.

A gyõztes csapat pontyokkal körülvéve.

A résztvevõk csoportképe a panzió bejáratánál.

 

A képes beszámoló után megosztanám veletek azokat a kérdéseket és válaszokat, amit Ladányi Tomi intézett hozzám a versennyel kapcsolatban:

 

1. Honnan jött az ötlet, minek köszönhetõ, hogy megrendezted az I. Gigant Baits Bojlis Találkozót?

A Polifood Bt. az ország legnagyobb bojli gyártó vállalkozása. 14 éve vagyunk jelen a magyar piacon, ahol a Gigant Baits termékcsaláddal már komoly ismertséget, és elismerést szereztünk. Két éve rendszeresen indítunk csapatot az ország jelentõsebb bojlis versenyein is. Az ezeken megszerzett tapasztalatok, ötletek késztettek arra, hogy saját  versenyt is rendezzünk, ami azonban lényegesen eltér a megszokottól. Az egészséges versenyszellemet megtartva, a fõ hangsúlyt a közös horgászat élményére, a neves magyar bojlispecialisták tapasztalatának megosztására, a horgászati módszer szélesebb körû, mindenki számára elérhetõvé tételére helyeztük.

2. Miért pont Hedrehelyre, a Tüttöspusztai tóra esett a választás?

Egyrészt baráti szálak fõznek a horgásztó tulajdonosaihoz, másrészt már több éve rendszeresen használjuk a tavat a legújabb fejlesztéseink kipróbálására, tesztelésére. Jól ismerem a tó halállományát, ami a tulajdonos következetes és kitartó tenyésztõ munkájának következtében szinte egyedülálló. Érintetlen, õshonos, vad pontyállománnyal rendelkezik, ezen kívül jelentõs az amúr és a nagytestû fehérhal állomány is. Kívételesnek mondható a ragadozó halak bõsége is. Nagytestû harcsák a találkozó alatt is folyamatosan raboltak, ezekbõl jópárat sikerült is kifogni. Ezen kívül jelentõs a süllõ és a csuka állománya, mindkét fajból megtalálhatóak a 10 kg-nál nagyobb egyedek.

3. Az elõzetesen várt fogásoktól elmaradtak a csapatok, lényegesen szerényebb eredmények születtek. Te, aki jól ismered a tavat találtál már erre magyarázatot?

Több magyarázat is adható a szerényebb fogásra. Elsõsorban a változékony idõjárás okolható, hiszen az elsõ két nap még a kárász és a keszeg sem volt fogható a mederben. Második ok a keszegívás lehet, ennek következtében a nagytestû halak mind a sekélyben portyáztak. A harmadik okként magát a versenyt jelölném meg, hiszen ezen a tavon ennek nincs hagyománya, az itteni halak nem szokták meg a folyamatos zaklatást, valamint a bõséges csalizást, etetést sem. Az eredmények sajnos jól tükrözték a parton elfoglalt helyet is, hiszen a sekélyebb részen horgászók, jóval több kapásig jutottak. Külön kiemelném a víz magas hõmérsékletét (16 fok), ami a várakozásunknál korábbam kimozdította az amúrokat a passzivitásból. Több etetésen egyszerûen kiszorították a félénkebb pontyokat, nem kis bosszúságot okozva a versenyzõknek, hiszen az értékelésbe ezek a halak nem számítottak bele.

 

4. Voltak olyan csapatok, akik az új Gigamino Sushi bojlival etettek és csaliztak, és fogtak velük szép halakat. Jellemeznéd pár mondat erejéig ezt az új bojlit?

Cégünk új termékcsaládja a Gigamino Sushi termékek. A termékcsalád különlegessége a rendkívül magas koncentrációban hozzáadott aminósav és vitamin tartam. Ez a pontyok számára kimondottan vonzó íz és illatot áraszt, élettani szempontból pedig étvágyfokozó hatású, nagyban növeli a halak táplálkozási kedvét, segíti az emésztésüket, anyagcseréjüket. A termékcsalád minden tagjára jellemzõ a friss citrus illattal megbolondított "tenger gyümölcsei" íz, amit kiegészít a vitaminos amino komplex semmivel össze nem keverhetõ édeskés aromája. Ez az összhang eredményezi a termékek kivételes fogósságát, csalogató hatását. Az egyedülálló többrétegû, fény és aromazáró csomagolás meggátolja az aminósavak oxidációját, lebomlását. Biztosítja a termék frissességét a teljes szavatossági idõszakon belül. A termékcsalád tagjai:

Gigamino Sushi Boilie, Prémium minõségû készbojli 1 kg-os kiszerelésben
Gigamino Sushi Gigapellet, Bojlitésztából készített nagyméretû, lassú oldódású, etetõ pellet 3 kg-os kiszerelésben
Gigamino Sushi Pellet, 5 mm-es nagyságú aminósavval és aromával kezelt, gyors oldódású halas pellet 3 kg-os kiszerelésben
Gigamino Sushi Complex Dip, Magas aminósav tartalmú mártogató aroma, 200 ml-es kiszerelésben
Gigamino Liquid Food, Magas aminosav és vitamin koncentrációjú komplett biostimuláns, 200 ml-es kiszerelésben.

5. Szinte kivétel nélkül mindenki jól érezte magát ezen a bojlis találkozón. Tervezel folytatást, össze jön újra ez a társaság egy jó kis horgászatra?

A résztvevõk egybehangzóan elismerték a fáradozásunkat a találkozóval kapcsolatban. Mindenki azonosult az általunk kitûzött célokkal, támogatták a bojlihorgászat népszerûsítésére tett törekvésünket. A tó tulajdonosai is külön szeretnék megköszönni a találkozó résztvevõinek, a sportszerû magatartásukat, valamint a halakkal történt kíméletes bánásmódot. Csak ez biztosítja az állomány további fejlõdését. Az általános megelégedés mindenképp arra ösztönöz minket, hogy folytassuk, és teremtsünk hagyományt a találkozónak. A szabályokat újra átgondolva, esetleg kisebb módosításokkal szeretnénk ezt a rendezvényt minden évben megrendezni. A rendezvény végleges idõpontján még gondolkodom, mert érdemes lenne kipróbálni a szeptember végi horgászatot is. Ekkor talán kevésbé "lejtene" a pálya a sekély rész felé. Természetesen az újabb rendezvényünkrõl tájékoztatni fogjuk az érdeklõdõket.