Rapid peca a pécsi tavon

2018-05-30 18:02:43 Admin

Az idei tavasz teljesen másként alakult, mint ahogy terveztem (vagy szerettem volna)! Márciusban még kemény fagyok voltak, április végén pedig már 20 fok feletti vízhőmérséklettel találkoztam kedvenc horgászvizemen, a Pécsi tavon. Ez nem nagyon kedvezett a halfogásnak, ugyanis a rohamosan melegedő víz azonnal beindította az ívási folyamatot a pontyoknál. Rengeteg hal volt a kis vízen, számomra egy köztes pálya állt rendelkezésre, kb. 2,5-3 méteres vízmélységgel. Azonban szerettem volna elkezdeni a horgászatot egy új csalival, ami a Gigant baits idei évben megjelenő újdonsága.

Természetesen a csali még teszt fázisban van. Ez egy tigrismogyorós bojli, ami szerintem egy szelektív, mérsékelten attraktív csali. Azt gondolom, hogy egy igazi nagyhalas bojli lehet belőle. A csali inkább szénhidrátban gazdag és szinte egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű fehérjéket. A lehető legmagasabb arányban tartalmaz tigrismogyoró őrleményt, ami viszont finomra őrölt formában nagyon könnyen emészthető a pontyok számára.

A teszt első alkalmával semmilyen más csalogató anyagot nem használtam csak bojlit ami teljesen natúr, csak a tigrismogyoró íze dominál. Az általam használt végszerelék egy egyszerű ólomklipszes cucc 100 gr-os ólommal, kb.20cm-es előkével és egy blow back típusú szerelékkel. A horog mellé egy pva hálóban, összeőrölve helyeztem ugyanazt a tigrises bojlit.

 

Azzal tisztában vagyok, hogy ez a csali nem a gyors horgászatok csalija lesz, de valahol el kell kezdeni... A közeljövőben tervezek egy hosszabb túrát és meglátjuk, hogy mit mutat a tigris. Azért egy 6,5 kilós pontyot sikerült elcsípnem, viszont a dévérek és a kis pontyok békén hagytak.

 

Azonban a múlt héten Polgár Karcsi barátomék Hatvanban egy hétig tesztelték az új golyót. Az eredmény fantasztikus volt,de erről majd később...

Horgásztársi üdvözlettel, görbüljön!

Caca

További hírek és beszámolók >>>