ICE-SZAL A KÁNIKULÁBAN

2018-06-25 16:32:24 Admin

A Gigant Baits palettájáról az egyik kedvenc csalimmal az Ice-szal vettem üldözőbe a pogányi tó nagytestű pontyait. Tudom, egy kicsit furcsának tűnhet, hogy pont egy hideg vízre fejlesztett csalival horgásztam 26-27 fokos vízhőmérséklet mellet, de higgyétek el, hogy ez a nagyon attraktív fűszeres csali – a „szélsőségek” csalija. Nemcsak tavasszal, hanem a beállt nyári melegben is jól működik. Sőt, az olyan jellegű tavakon, ahol nagy a halsűrűség, szerintem minimális etetéssel jobb eredményt érhetünk el, pont ilyen csalira van szükség.

A mostani horgászatomat két naposra terveztem. Mivel elég jól ismerem a tavat, mindenképp egy középső helyre szerettem volna leülni, mert ilyen helyen mindig van átvonuló hal és a csali fogóssága is jobban érvényesül.

A tóról csak annyit szeretnék mondani, hogy egy 12 ha-os, kb. 1,5m átlagmélységgel rendelkező víz. Elég nagy, helyenként 30 cm-es iszapréteggel. Ezért egy legalább 30-35cm-es előkével horgásztam, a csalit kikönnyítettem egy parafa rúddal és minden dobásra tettem egy pva hálót is. Egyrészt így gubancmentessé tudtam tenni a hosszú horogelőkét, másrészt a csali sem süllyedt el annyira az iszapban.Az első kapás mindjárt egy 16 kg feletti gyönyörű tövest eredményezett.


Hihetetlen jó pecában volt részem. Az első nap 4 db, 10kg feletti pontyot szákolhattam.

5_jav
Természetesen minden hal visszanyerte szabadságát. A nyári melegben is nagyon jól vizsgázott az új Ice.
Mindenkinek hasonló jó pecát kívánok! 


Üdv: Caca
Gigant Baits teamTovábbi hírek és beszámolók >>>